СБУ затримала помічника Шуфрича: він фінансував росгвардію в Криму

Усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів

СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму. Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з матеріалами справи, ця особа була відповідальна за юридичні аспекти облаштування. Серед іншого, вона займалася укладанням договору зі структурами російської поліції на охорону нерухомості, яка перебувала під контролем нардепа в Криму. Таким чином усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання "послуг воєнізованої охорони" об’єктів народного депутата на території півострова.

Зазначимо, що на початку лютого 2024 року нардеп Шуфрич уже отримав відповідну підозру. За результатами проведених заходів слідчі та оперативники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича та повідомили йому про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

picture

Нагадаємо, київська міська прокуратура подала до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи. Трьох керівників дільниць комунального підприємства, яке відповідає за догляд за зеленими насадженнями у Подільському районі міста, підозрюють у зловживанні бюджетними коштами.




Джерело: https://t.me/SBUkr/11734


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олексій

18 квітня 2024, 16:26

СБУ затримує дуже багато але сидять дуже мало. Йдуть на співпрацю і виходять та знову крадуть іт.д Так міський голова Полтави Мамай вже повертається після вироку на 5 років. Так що це робиться?. Так буде із шуфричами, їх помічниками свинарчуками і К ! Чому ???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися