Міжнародна організація планує посилити безпеку Українського морського коридору

Рівень експорту з портів Великої Одеси сягнув показників експорту 2021 року — майже 40 млн тонн

Представники Міжнародної морської організації (ММО) з країн-членів  Естонії, Литви, Молдови та Бельгії - відвідали Україну для обговорення питань безпеки українських морських коридорів. В рамках візиту вони провели зустрічі з Міністерством, Військово-Морськими Силами ЗСУ, Адміністрацією морських портів України, Адміністрацією судноплавства, Українським Дунайським пароплавством та іншими ключовими гравцями галузі. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Основна тема обговорень - пакет пропозицій міжнародної технічної допомоги для підвищення безпеки морського сектору України, його відновлення після війни та оцінка роботи Українського тимчасового морського коридору. За останні сім місяців цей логістичний маршрут перевершив обсяги вантажоперевезень Зернової ініціативи, досягнувши показників експорту 2021 року з портів Великої Одеси – понад 40 млн тонн.

Також делегації були представлені наслідки систематичних атак з боку Росії на морську та портову інфраструктуру в Одеському, Південному та Ізмаїльському портах.

Зазначимо, Українське Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з історично високим прибутком у розмірі 719 млн гривень. Підприємство сплатило до державного бюджету понад 140 млн гривень, виконавши свої фінансові зобов'язання перед державою на 100%. 

Нагадаємо, у ПрАТ "УДП" вперше буде створена Наглядова рада (НР), відповідно до наказу, отриманого від Міністерства. Цей крок впроваджується в рамках системи корпоративного управління, яка активно розвивається не лише в УДП, але і на багатьох інших державних підприємствах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися