Головна Новини Світ Європа Удар по РФ чи імітація боротьби: що стоїть за антипутінськими рішеннями ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по РФ чи імітація боротьби: що стоїть за антипутінськими рішеннями ПАРЄ

Україна продовжує платити страшну ціну – новими жертвами та руйнуваннями – за зволікання у прийнятті найважливіших рішень з боку партнерів

18 квітня 2024, 14:15
Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підтримала резолюцію, яка закликає конфіскувати заморожені активи Росії та використати їх на благо України. Крім того, ПАРЄ закликала країни-члени Ради Європи, країни-спостерігачі (США та інші), а також ЄС зупинити всі контакти зі злочинним путінським режимом. Плюс – визнала російську православну церкву (РПЦ) інструментом кремлівської пропаганди та впливу, а патріарха Кирила та представників РПЦ – співучасниками злочинів Росії проти України. Про що говорять подібні заклики та рішення? До яких наслідків можуть призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Удар по РФ чи імітація боротьби: що стоїть за антипутінськими рішеннями ПАРЄ

Заклики ПАРЄ. Фото з відкритих джерел

На російські гроші, що крутяться всередині Європи, давно могли бути куплені боєприпаси

Кандидат економічних наук, екс-директор з розвитку бізнесу АТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев розмірковує так:

"На жаль, європейці, схоже, досі реально не сприймають ситуацію, яка склалася після повномасштабного російського вторгнення в Україну. На третій рік цієї агресії закликати порвати відносини з путінським режимом і пустити нарешті заморожені російські активи на допомогу нашій країні – це небувалий відрив від реальності".

Партнери України, констатує експерт, ніяк не можуть повноцінно та якісно забезпечити необхідну підтримку. Ні озброєнням, ні грошима.

"З огляду на розпорядження російськими активами ПАРЄ лише зараз підтримала резолюцію (не обов'язкову до виконання), яка ще в січні пройшла відповідні комітети. До того ж періодично зазначається, що кошти спрямують на відновлення України. Але спершу нам потрібно виграти війну! Що має під собою ефективне матеріально-технічне забезпечення українських воїнів, які борються зараз не лише за нашу країну, а й за фактично європейську, світову безпеку. Що передбачає достатню кількість ППО/ПРО, щоб ми могли відбиватися від ракетних, дронових, бомбових ударів, які завдає країна-терорист", – наголосив Андрій Рязанцев.

За його словами, на російські гроші, які крутяться або лежать мертвим вантажем усередині Європи, давно могли бути куплені озброєння та боєприпаси, які допомагали б Україні знищувати ворога та наближати свою перемогу.

"Адже реальні переговори можна розпочати лише за умови, що вдасться здолати загарбників на полі бою. А поки що ми продовжуємо платити страшну ціну – новими жертвами та руйнуваннями – за зволікання у прийнятті найважливіших рішень з боку партнерів. Гучні заяви не матимуть жодних наслідків. А побудова нових бюрократичних механізмів для використання навіть доходу від заморожених російських активів лише відтягне можливість якнайшвидше пустити все це на посилення України", – прогнозує Андрій Рязанцев.

Нас все більше підтримують "глибоким занепокоєнням"

Голова профспілки Українська незалежна фундація юристів, голова АТ "Кравець і партнери", адвокат Ростислав Кравець вважає, що подібні заяви та резолюції (і в ракурсі російських активів, і щодо РПЦ) мають суто політичний характер. А реальність така, наголошує він, що ті ж європейці продовжують активно торгувати з РФ, у тому числі закуповуючи у неї зерно та скраплений газ.

"На жаль, є багато політичних заяв, але мало реальних кроків з боку наших партнерів щодо того, щоб економічними важелями змусити Путіна припинити військову агресію проти України", — зазначає експерт.

Звісно, уточнює він, для нас такі заяви та резолюції – плюс. Добре, що вони є. Але, на жаль, практичне застосування тих чи інших інструментів входить у конфлікт з економічними інтересами тих країн, які продукують дані меседжі.

"І в результаті нас все більше підтримують "глибоким занепокоєнням", що демонструє ситуація на фронті. Партнери не підтримують Україну озброєнням, боєприпасами, фінансами – так, як могли б. І не душать РФ економічними санкціями – як могли б. Тому терористичний путінський режим продовжує агресію проти України", – констатує Ростислав Кравець.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Захід не допомагає Україні так, як Ізраїлю: чи може змінитись ситуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини