В Україні запровадили новий закон про мобілізацію, який зобов’язує всіх чоловіків із 18 до 60 років оновити свої облікові дані для ТЦК. На це відводиться 60 днів з моменту набуття чинності правил.

Важливим моментом є те, що такий обов’язок буде також у тих українців, хто зараз перебуває за кордоном. Втім, повертатися на батьківщину, що відвідати територіальний центр комплектування, їм не знадобиться.

Будь-хто охочий зможе актуалізувати інформацію про себе за допомогою спеціального кабінету військовозобов’язаного або через дипломатичне представництво України в країні перебування.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Для тих же, хто порушить цю вимогу, вводиться штраф у розмірі 3400-5100 гривень, а також обмеження на надання консульських послуг. Зокрема, призупинення можливості оформлення нового закордонного паспорта.

Популярне: