Папа Римський згадав про Україну і нагадав про катування військовополонених.

Головне за день:

Vatican News повідомляє, що вранці Папа Франциск традиційно зустрівся з паломниками. Він завершив проповідь згадкою про народи, що перебувають у стані війни.

Читайте також: НАТО збудує нову штаб-квартиру сухопутних сил за 100 км від Росії

Папа Римський не оминув увагою народи, що страждають від війни, не забув про “мученицьку Україну”. Він також побажав хворим, молодим, людям похилого віку та молодятам, щоб “залишивши Вічне Місто і повернувшись до своїх життєвих середовищ”, вони змогли проявити оновлену відповідальність віри, аби світло Воскреслого Христа засяяло знову.

За словами Франциска, його думки стосуються і народів, які воюють. Він закликав згадати про Святе Землю, Палестину, Ізраїль та Україну.

Папа Римський

“Згадаймо про військовополонених… Нехай Господь зрушить волю, необхідну, щоб усіх їх звільнити”, – сказав він.

Крім цього, Папа засудив катування полонених і численні тортури, які ображають гідність людини. Він назвав це потворним і нелюдяним.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦