В Одесі за тиждень захворіло понад півтори тисячі дітей: що говорять лікарі

В Одесі фіксується низький рівень захворюваності на ГРВІ та грип

Ситуація з захворюваністю на ГРВІ та грип в Одесі залишається стабільною і перебуває значно нижче епідпорогу на 43,7%. За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, протягом минулого тижня на ГРВІ та грип захворіли 2307 одеситів.  Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Основною частиною були діти до 17 років, які становили 72,5% від загальної кількості хворих.

Дослідження вірусологічної ситуації показали циркуляцію вірусів негрипозної природи, зокрема метапневмовіруса та інших вірусів.

Щодо COVID-19, за останній тиждень в Одесі захворіли 11 осіб, в тому числі двоє дітей.

Також, за минулий тиждень було зафіксовано 72 випадки гострих кишкових інфекцій, з яких 58,3% хворих становлять діти.

Зокрема, для перевірки якості питної води було проаналізовано 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб на санітарно-хімічні показники. Усі зразки відповідали нормативам, що підтверджує безпеку питної води в регіоні.

Нагадаємо, в Одеській області, 12 квітня цього року, було зафіксовано випадок ботулізму. Експерти виявили, що постраждалий, мешканець Одеського району, спожив в’ялену рибу, яка була виготовлена в домашніх умовах.

Зазначимо, за даними недавнього моніторингу, в Одеській області спостерігається стабілізація епідеміологічної ситуації з вірусними захворюваннями. Інтенсивний показник захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) становив 290,3 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу на 45,4% і вказує на низький рівень інтенсивності епідемії. Втім в регіоні зросла кількість укусів тваринами, що може призвести до сказу серед дітей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися