RU
 

Захід вперше заплатить за українську зброю для ЗСУ

Текст: ,  18 квітня 2024, 15:40
0
5325
Захід вперше заплатить за українську зброю для ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook
Україні потрібні величезні об'єми зброї і боєприпасів

Україна поставила за мету зібрати $10 млрд на виробництво української зброї в поточному році.

Україна отримала перше рішення про закупівлю української зброї для потреб ЗСУ за кошти західного партнера – Данії. Гроші надійшли через нову фандрейзингову платформу, повідомив очільник Мінстратегпрому Олександр Камишін у Telegram в четвер, 18 квітня.

"Вчора Данія ухвалила рішення про новий пакет допомоги Україні. Серед іншого в пакеті закладено 200 млн данських крон ($28,5 млн) на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ в українських виробників. Це перше подібне рішення – я вірю, що перше з багатьох. І це те, про що ми невпинно просили партнерів протягом останніх місяців", – напсав міністр.

За його словами, українська оборонна галузь вже настільки розвинулася, що держбюджет не може завантажити виробників замовленнями на максимальну потужність.

"Спроможність українського ОПК становить близько $20 млрд. При цьому Україна має лише $6 млрд на закупівлю озброєння. Грубо кажучи, у нас працює лише третина усіх станків, які наявні в країні – бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту", – пояснив Камишін.

Міністр вважає, що оптимальний вихід з цієї ситуації – переконати партнерів, що готові купувати зброю для України, робити це тут.

У такий спосіб народився проєкт ZBROYARI: Manufacturing Freedom – глобальна фандрейзингова кампанія. Його мета – зібрати $10 млрд на виробництво української зброї в цьому році.

"Сьогодні ми маємо перший донат. Це рішення знакове, воно відкриває шлях для інших країн – і ми неймовірно вдячні данському уряду і данському народу за лідерство... В банці вже $28,5 млн з $10 млрд. Працюємо далі", – резюмував міністр.

Раніше стало відомо, що Україна застосовує саморобну ППО – система FrankenSAM поєднує пускові установки Бук та ракети Sea Sparrow.

Зеленському показали український аналог Ланцета

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
ГУР оновило дані про запаси крилатих ракет у Росії
США замінять передані Україні Bradley новою версією БМП
В Одесі жінка задонатила понад мільйон шахраю
ЗСУ вдарили ATACMS по полігону росіян - соцмережі
Продавали трофейну зброю: СБУ затримала банду "чорних зброярів"
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинавойнаДанияВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі