Головна Новини Суспільство події Скільки українців вважає Путіна нелегітимним президентом Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців вважає Путіна нелегітимним президентом Росії

Українці вважають, що російський диктатор Володимир Путін нелегітимний президент Росії.

18 квітня 2024, 15:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У жовтні 2023 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію в якій закликала визнати нелегітимним президента Росії Володимира Путіна після закінчення його президентського терміну у 2024 році. Соціологічна служба Центру Разумкова провела опитування, щоб дізнатись скільки українців вважають російського диктатора нелегітимним.

Скільки українців вважає Путіна нелегітимним президентом Росії

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

17 березня у Росії та на тимчасово окупованих територіях України відбулись президентські "вибори" РФ. Згідно з результатами ЦВК РФ Путін переміг набравши 87% голосів. Таким чином повноваження Путіна на четвертому терміні президентства закінчаться 7 травня.

Як показують опитування Центру Разумкова 85% українців підтримують, що після цієї дати російський диктатор втратить легітимність бути президентом РФ. 10% опитаних не змогли визначитись з відповіддю, а 5% вважатимуть Путіна легітимним президентом РФ після 7 травня.

Найбільше ідею того, що Путін нелегітимний президент Росії підтримують мешканці заходу України – 92%, у центрі – 91%, південь – 72%, а схід України – 71,5%. Легітимним Путіна вважають 1%, 3%, 7% і 15% відповідно.

Свої заяви щодо невизнання виборів зробили ряд країн. Зокрема Франція вказала, що "вибори" у Росії відбулись з порушенням міжнародного права, а Німеччина заявила про недемократичність. Крім того, у Берліні наголосили, що не будуть називати Путіна президентом Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі відреагували на заяви Заходу у яких критикували вибори в Росії з закликом не визнавати їх результатів.

Також "Коментарі" писали про засідання ПАРЄ на якому збираються прийняти важливе для України рішення. У новій резолюції стане офіційно дозволено атакувати російські НПЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини