У вівторок, 16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він вступить у дію через місяць.

Про цю інформацію повідомила Radiosvoboda.

Народний депутат від “Слуги народу” Федір Веніславський нагадав, що згідно з ним усім українцям, зокрема тим, хто перебуває за кордоном, необхідно буде оновити свої дані.

“Оновлення персональних даних для отримання консульських послуг – це лише засіб, для того, щоб ми розуміли, хто з громадян України, які є військовозобов’язаними, перебувають або постійно проживають за кордоном. Для того, щоб ми не складали, ТЦК не складали їм повістки, не витрачали на це час і ресурси”, – пояснив Веніславський.

Політик підкреслив, що після того, як військовозобов’язані чоловіки оновлять свої дані в консульствах, повістки їм не надсилатимуть.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Ми не маємо механізму вручення повістки за кордоном, тому що це вручають представники ТЦК СП, а за кордоном їхня юрисдикція не поширюється”, – розповів нардеп.

Популярне: