Україна має робити акцент на власний розвиток ВПК — думка

Тарас Загородній. Фото: hvylya.net

Допомога західних союзників у постачанні військової техніки та снарядів дуже важлива для України, але необхідно розвивати вітчизняний військово-промисловий комплекс, працювати в синергії. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.

“Потрібно розуміти, що коли йдуть інвестиції у щось, все одно думають про себе. Ми повинні, звичайно ж, чекати від партнерів допомоги, але розглядати вже таку допомогу як бонус. Насамперед має бути акцент на розвиток власного ВПК, розширення кредитування ВПК, забезпечення секретності ВПК, страхування військових ризиків тощо”, — вважає Загородній.

За його словами, в України вже є унікальний досвід у спільній роботі із західними партнерами в оборонній сфері.

“Зараз багато систем озброєння застарівають буквально за тиждень, за місяць, тому що війна кардинально змінилася. І тут Україні слід залучати спільне виробництво і ділитися цим. А це теж ресурс, яким можна торгувати для того, щоб отримувати додаткові можливості для розширення і співпраці та додаткове озброєння”, — пояснив експерт.

Читайте також: Гарантії безпеки та посилення української ППО: лідери 12 країн ЄС обговорили підтримку України на саміті Тримор’я (ВІДЕО)

Нагадаємо, Збройні сили України спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості запускають новий проєкт під назвою “Залізний полігон” для підтримки українських виробників озброєння.

Прямий ефір