Головна Новини Суспільство історія Таємнича підземна вулиця: археологічне відкриття у Стоктон-он-Тіс
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємнича підземна вулиця: археологічне відкриття у Стоктон-он-Тіс

Дослідження показують, що підземна вулиця є лише невеликою частиною розгалуженої системи.

18 квітня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Внаслідок ремонтних робіт у центрі містечка Стоктон-он-Тис, розташованого в графстві Дарем, Великобританія, було виявлено разюче археологічне відкриття. Під час проведення реконструкції ділянки, призначеної для нових офісних приміщень, 56-річний Джефф Хайфілд натрапив на таємничу підземну вулицю, яку розповідає таблоїд The Sun.

Таємнича підземна вулиця: археологічне відкриття у Стоктон-он-Тіс

Стоктон-он-Тіс: знайдено таємну підземну систему вулиць

Вулиця, прихована під землею, є дивовижним комплексом з крихітних будинків, вік яких перевищує 250 років. Висота кожного з цих будинків складає близько 5 футів, що дорівнює 1,5 метра. Усередині будинків виявлені комори, дерев'яні вікна, міцні двері, полиці та навіть ніші для зберігання свічок. За словами Хайфілда, дані знахідки свідчать про можливе проживання людей або використання будинків як складські приміщення.

Зачарований знахідкою, Хайфілд почав систематично збирати інформацію, зокрема консультуючись із місцевими істориками, щоб розкрити більше деталей про походження цієї загадкової вулиці.

"Фактично це вулиця під вулицею. Ви можете побачити старі цегляні арки, а внизу все ще лежить оригінальна бруківка. Очевидно, що з часом територія була забудована", — прокоментував Хайфілд.

Таємнича підземна вулиця: археологічне відкриття у Стоктон-он-Тіс - фото 2

Дослідження показують, що виявлена підземна вулиця є лише малою частиною розгалуженої мережі тунелів, що тягнуться по всьому місту. Існує припущення, що ці тунелі могли використовуватися для пересування місцевої знаті або навіть для контрабандної діяльності, оскільки деякі з них ведуть до річки.

"Ми думаємо, що вони ходили між поліцейською ділянкою та пабами, спускаючись до річки", — додав Хайфілд.

Таємнича підземна вулиця: археологічне відкриття у Стоктон-он-Тіс - фото 3

Однак точне призначення цих тунелів залишається загадкою, оскільки письмових документальних свідчень про цілі не знайдено. Місцеві жителі припускають, що тунелі могли використовуватися для зберігання продуктів чи тварин, але поки що немає певної впевненості у цьому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини