У Дніпрі перевірили одну з лікарень

«Тепер хірурги мають можливість проводити більш технологічні операції», — чергова по місту про ремонт операційних блоків в одній з лікарень Дніпра

Сучасне обладнання та оновлене приміщення. В одній з лікарень Дніпра відремонтували операційні блоки. Їх використовують для проведення оперативних втручань торакальним хворим. Пацієнтам травматологічного профілю чи із судинними вадами. Оперують тут і поранених від снарядів та ракет рф. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Ця лікарня з перших днів війни надає допомогу пораненим. Нині лікарі-хірурги мають можливість проводити більш технологічні операції, у тому числі з використанням методів малоінвазивної хірургії", — зауважила Тетяна Прибиток, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради. 17 квітня вона чергувала містом.

Ремонт провели коштом місцевого бюджету. Приміщення переплановані, відремонтовані. Укомплектовані обладнанням. А нещодавно лікарня від благодійної організації отримала найсучаснішу артроскопічну стійку Arthex з високоякісними оптичними характеристиками.

"На сьогодні саме ця артроскопічна система забезпечує найкращу якість зображення та універсальність використання. Артроскопія – це операція, що проводиться без розрізу. Доступ до суглоба забезпечується через 2-3 проколи в ділянці коліна, в які вводять артроскоп з відеокамерою та ендоскопічні інструменти. Зображення з камери передається на монітор із збільшенням у 40-60 разів", — підкреслив лікар ортопед-травматолог Василь Борисович.

За 2023 рік виконали 356 артроскопічних операцій на колінних суглобах. А на новій стійці Arthex вже провели 13 операцій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У соцмережах та месенджерах поширюють фейкову інформацію

У Дніпрі після обстрілу поширюється інформація через месенджери та соцмережі про нібито влучання в промислове підприємство і ризик отруєння хімією. Ця інформація не має жодного підтвердження в офіційних джерелах. Повідомлення з панічними висловлюваннями і немає жодних аргументів або доказів. Що саме пишуть – читайте за посиланням.

Читайте також: Мешканцям Дніпра та області вкотре пригрозили штрафами

Згідно чинного законодавства, сума штрафу за порушення статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян становить від 3060 до 6120 гривень. За що загрожують такі штрафи – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися