Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Словаччині народ пішов проти політики уряду: як вирішили допомогти Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Словаччині народ пішов проти політики уряду: як вирішили допомогти Україні

Попри політику уряду Словаччини, який проти військової допомоги Україні, словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України.

18 квітня 2024, 17:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадяни Словаччини не підтримують позицію свого уряду на чолі з Робером Фіцо, який виступає проти військової допомоги Україні. Словаки вирішили самотужки зібрати частину коштів на чеську ініціативу щодо боєприпасів для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання LRT.

У Словаччині народ пішов проти політики уряду: як вирішили допомогти Україні

Прапор Словаччини. Фото з відкритих джерел

До чеської ініціативи з закупівлі боєприпасів Україні долучились близько 20 країн, однак уряд Словаччини не взяв участь у кампанії. В уряді Фіцо вказують, що така ініціатива "лише продовжить війну" в Україні, яка "не має військового вирішення".

Однак словаки пішли проти офіційної позиції уряду та за два дні зібрали 700 тис. євро для боєприпасів для України.

"Ми не можемо змиритися з тим, що наш уряд відмовляється допомагати сусідові. Доведімо, що Словаччина не боягуз і знаходиться на правильному боці історії, забезпечивши державне фінансування боєприпасів. Допоможімо Україні, попри наш проросійський уряд", — повідомили організатори акції.

До кампанії долучились кілька громадських організацій, а також громадські діячі. Зокрема, до акції випустили відео з майже 100-річним словацьким партизаном Отто Шимко, який перебував у нацистському таборі під час Другої світової війни.

"З агресорами неможливо було вести переговори, їх треба було перемогти. Цей досвід Другої світової війни також стосується України", — сказав Шимко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у парламенті Словаччини відзначились скандальною заявою щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про нового президента Словаччини, який засуджує Путіна за вторгнення, однак він виступає проти військової допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини