close-btn

Один із перших учасників ICO Ethereum провів масштабний розпродаж активу

Нещодавній розпродаж Ethereum давнім інвестором цього токену сколихнув криптоспільноту на тлі періоду зниження ціни ETH

Ethereum

Фото: pexels.com

Один з перших учасників первинної пропозиції монет (ICO) здійснив значний розпродаж. Зокрема, Ethereum-кит продав 2000 ETH за 6 мільйонів доларів США, що є операцією значного масштабу, свідчать звіти аналітиків Spot on Chain.

Ця подія особливо примітна через історичний контекст участі кита в Ethereum. Записи вказують на те, що спочатку кит придбав 33 213 ETH під час ICO Genesis Ethereum 30 липня 2015 року за ціною ICO приблизно 0,31 долара за токен. З часом частина (приблизно 5110 ETH) або була внесена на біржу Kraken, або ліквідована через децентралізовані біржі за середньою ціною приблизно 2545 доларів США за ETH.

Читайте також: Регулятор Гонконгу попередньо схвалив спотові Bitcoin ETF та Ethereum ETF: що відомо

Попри нещодавній розпродаж, кит все ще зберігає значний баланс у розмірі близько 29 700 ETH, вартістю приблизно 89,4 мільйона доларів США, розподілених між трьома гаманцями, переважно на платформах для ставок.

Поява таких стародавніх власників часто спонукає до пильної уваги та спекуляцій на ринку криптовалют. Історичні дані свідчать про те, що значні розпродажі першими інвесторами можуть впливати на динаміку ринку та сприяти підвищенню волатильності.

Цікаво, що розпродаж збігається з періодом зниження ціни Ethereum, коли ціна опускається нижче 3000 доларів за ETH. З початку тижня Ethereum зазнав падіння на 9% від недавнього піка в майже 3300 доларів.

На момент написання новини Ethereum торгується по $3050 за ETH, свідчать дані криптобіржі Binance.

Курс ETH

Курс ETH. Фото: binance.com

Нагадаємо, на тлі падіння ціни Ethereum на вихідних великі кити ринку активно почали скуповувати альткоїни. У розпал глобальної напруженості на ринку криптовалют спостерігався значний спад: індекс TOTAL за вихідні впав на приголомшливі 17%, що означало втрату майже $430 млрд ринкової капіталізації.

Хоча ця турбулентність вплинула на всі цифрові активи, Ethereum (ETH), друга за ринковою капіталізацією криптовалюта, зазнала помітного удару, впавши на 18,43%, досягнувши мінімуму в $2 852 за один Ethereum.

Також ми писали, що колишній радник Ethereum судиться з урядом США. Стівен Нерайофф хоче, щоб уряд США відшкодував $9,6 млрд збитків за звинувачення у здирництві, які були зрештою зняті через чотири роки.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Яке майбутнє в Ethereum: Бутерін оприлюднив прогноз

Віталік Бутерін анонсував зміни в Ethereum

Криптоюрист розкриває причини перевірки Ethereum SEC

За матеріалами U.Today

google news