RU
 

Росіяни розповсюджують фейк щодо наступу на Сумську область - ЦПД

Текст: ,  18 квітня 2024, 17:22
0
2892
Росіяни розповсюджують фейк щодо наступу на Сумську область - ЦПД
Фото: ГУР (ілюстративне фото)
Українців попередили про фейк щодо наступу РФ на Сумську область

Також окупанти розповсюджують фейки про "підготовку українського наступу із Сумської області на Курську область".

РФ розповсюджує фейкову інформацію про те, що нібито готується наступ на Сумську область. Про це повідомив Центр протидії дезінформації.

Зазначається, російські пропагандисти заявляють, що війська РФ "планують наступати на Сумську область", щоб відтягнути резерви українських захисників від Куп'янська Харківської області.

Також окупанти розповсюджують фейки про "підготовку українського наступу із Сумської області на Курську область". У якості "доказів" вони використовують українські сюжети про навчання прикордонників.

Як заявили в ЦПД, у такий спосіб росіяни намагаються виправдати свої обстріли населених пунктів Сумської області та залякати жителів прикордонних міст і сіл, щоб змусити їх виїхати звідти. Насправді, Росія не має достатніх резервів для наступу на Сумську область.

Раніше у ЦПД заявляли, що повідомлення про підготовку 350-тисячної армії Росії до наступу на Харків є частиною ворожої кампанії, та не відповідають дійсності. Росіяни зараз здатні лише на терор Харкова обстрілами, але використовують це для залякування новим наступом.

Нагадаємо, як зазначили в Енергоатомі, російські фейки про нібито атаку на Запорізьку АЕС з боку України є спробою росіян приховати власні наміри чи події, що вже відбулися на об'єкті.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: Сумская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі