Громадяни України, які набули в Євросоюзі статусу тимчасового захисту, можуть розраховувати на фінансову підтримку. Але в кожній із країн ЄС сума виплат різна.

Однією із найщедріших у цьому плані є Німеччина, яка прийняла третину всіх українських біженців після початку повномасштабного вторгнення.

Станом на першу половину 2024 року розмір фінансової допомоги особам зі статусом тимчасового захисту там становить 563 євро на місяць для одиноких осіб та 506 євро на людину для сімейних пар. Плюс до всього, у ФРН українці можуть також розраховувати на додаткові 700-800 євро компенсації за оренду житла.

Чимало нашиv співвітчизникfv також платять у Норвегії. Там сума допомоги на період навчання становить 650 євро, але із цих грошей потрібно самостійно платити за житло.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Данії розмір фіндопомоги, номінально, ще більший — 850 євро. Однак у цій країні податкові відрахування та плата за соціальне житло «з’їдають» більше половини виплати.

Популярне: