RU
 

Сирському та Умєрову показали нову українську бронемашину

Текст: ,  18 квітня 2024, 17:47
0
5307
Сирському та Умєрову показали нову українську бронемашину
Фото: Скриншот
Нова українська броньована колісна машина

Бронемашина вміщує вісім піхотинців та три члени екіпажу: командир, водій й навідник, для кожного бійця виділено окреме протимінне крісло.


Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони Рустему Умєрову продемонстрували нові зразки озброєння та техніки державного виробництва. Про це повідомляє Мілітарний в четвер, 18 квітня.
 
Військові представили модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем Спис-Синтез, бронемашину Oncilla та іншу техніку. Серед представленої техніки також шестиколісна бронемашина, назва якої поки що тримається у секреті.
 
Колісну броньовану бойову машину Mbombe 6×6, розробила компанія Paramount Group у 2010 році. Бронемашина вміщує вісім піхотинців та три члени екіпажу: командир, водій й навідник, для кожного бійця виділено окреме протимінне крісло. 
 
У базовій комплектації машина вагою у 16 тонн має 3 клас захисту за стандартом STANAG 4569. Він передбачає витримування обстрілу зі стрілецького озброєння калібру 7,62×51 бронебійними патронами.
 
Крім того, машина здатна витримати підрив заряду вагою до 10 кг у тротиловому еквіваленті. Такий захист забезпечується завдяки двошаровому V-подібному дну корпусу. В якості озброєння бронемашина отримала український бойовий модуль Спис-Синтез.

 
Модуль оснащений 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, 30-мм автоматичним гранатометом КБА-117, спареним кулеметом ПКТ калібру 7,62-мм. Крім того, він має  протитанковий ракетний комплекс Бар’єр з пусковими для двох ракет.
 
Оригінальний модуль Спис-Синтез, що використовується на українських БМП, є пілотованим. Для цього під модулем встановлена "корзина" бойового відділення в якому розміщений оператор озброєння.
 
Також, машина має колісний привід 6×6 та оснащена дизельним двигуном Cummins ISBe4 (300 кВт) з автоматичною 6-ступінчастою коробкою передач Allison. Вона здатна розвивати швидкість у 100 км/год, а запас ходу складає 700 км.

Нагадаємо, на початку квітня Сирський та Умєров ознайомились із новітніми розробками від українських виробників, які незабаром можуть опинитися на полі бою.

Українська бронетехніка випробувала 10-місний бронеавтомобіль Новатор

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
ЗСУ вдарили ATACMS по полігону росіян - соцмережі
Продавали трофейну зброю: СБУ затримала банду "чорних зброярів"
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Україна може бити зброєю Заходу по РФ - МЗС Латвії
Росіяни атакували Нікополь: четверо постраждалих
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: бронетехникабронемашинаВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі