Україна може отримати перший F-16 до літа: заява прем’єра Бельгії

Прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо повідомив, що перший винищувач F-16 може бути переданий Збройним силам України вже до літа цього року. Цю інформацію передає 24 канал. Де Кроо зазначив, що бельгійська сторона вже забезпечує підготовку українських пілотів, що дозволить надати Україні літаки разом із підготовленими пілотами.

“Ми забезпечуємо підготовку українських пілотів на наших літаках. Постачання першого літака з підготовленими пілотами може відбутися до літа цього року”, – сказав бельгійський прем’єр.

За словами де Кроо, постачання винищувачів F-16 значно посилить повітряний щит України у відповідь на нещодавні атаки росії. Українські пілоти вже проходять інтенсивні тренування, і до літа очікується підготовка 12 льотчиків для управління F-16.

Також де Кроо нагадав про рішення країн-партнерів, таких як Бельгія, Нідерланди, Данія та, особливо Норвегія, яка заявила раніше, що готова надати Україні ці винищувачі “з найсучаснішим озброєнням”, як повідомило норвезьке МЗС.

На зустрічі в середу, 17 квітня, європейські партнери обговорили додаткові шляхи посилення захисту українського неба, включно із передачею систем Patriot від Німеччини. Північноатлантичний Альянс закликає до передачі наявних систем ППО для України, заявивши, що це значно корисніше, ніж їх зберігання в Європі.

Нагадаємо, Україна може отримати перші F-16 вже у липні, але кількість літаків обмежена

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше