Данія виділила 200 мільйонів крон на закупівлю озброєння в Україні

Уряд Данії оголосив про новий пакет допомоги Україні, який передбачає виділення 200 мільйонів данських крон (приблизно 28,5 мільйонів доларів США) на закупівлю озброєння та військової техніки від українських виробників. Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

“Це перше таке рішення — я вірю, що перше з багатьох. І це те, про що ми невпинно просили партнерів протягом останніх місяців”, – сказав Камишін. Він зазначив, що така підтримка є критично важливою, оскільки українська оборонна промисловість наразі може виробляти більше озброєнь, ніж країна може собі дозволити купувати за національний бюджет.

За словами міністра, спроможність українського оборонно-промислового комплексу становить близько 20 мільярдів доларів, в той час, як бюджет на закупівлі озброєнь обмежений 6 мільярдами доларів. “Грубо кажучи, у нас працює лише третина усіх станків, які наявні в країні, бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту”, – пояснив Камишін.

Міністр також повідомив, що Україна розпочала глобальну фандрейзингову кампанію ZBROYARI: Manufacturing Freedom, яка має на меті зібрати 10 мільярдів доларів на виробництво зброї у 2024 році. Ця ініціатива розглядається як стратегічний збір коштів не поодиноких осіб, а цілих націй. “Внесок Данії став першим таким ‘донатом'”, – додав Камишін, наголошуючи на значенні цього кроку для підтримки української економіки та оборонних зусиль.

Джерело hromadske

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше