На Одещині засудили мера до 9 років позбавлення волі: в чому причина

Чиновників "на гарячому" викрили під час отримання хабаря

Вищий антикорупційний суд України виніс вирок голові та депутату міської ради Ізмаїльського району Одеської області, виявленим у хабарництві. Їх підозрювали в одержанні 50 тисяч доларів. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Чиновників викрили на проханні надати 100 тис. доларів США хабаря та одержанні частини цих коштів у сумі 50 тис. доларів США від громадянина. За ці кошти мер та депутат мали надати в оренду чоловікові земельну ділянку комунальної власності площею близько 2,5 га. 

Суд згодився з аргументами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й засудив обох за ст. 368 ч. 4 Кримінального кодексу України.

Меру голови ради призначено 9 років позбавлення волі та конфіскація всього майна, що перебуває на його імені. Депутату суд призначив 10 років ув'язнення і конфіскацію майна.

Також суд анулював їхнє право займати посади в місцевому самоврядуванні та державних органах протягом трьох років.

Вирок Вищого антикорупційного суду стане остаточним через 30 днів, якщо його не оскаржать в Апеляційній палаті ВАКС.

Як повідомляють ЗМІ йдеться про мера Рені Ігоря Плєхова та ексдепутата міської ради Івана Подойлова.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися