Головна Новини Світ НАТО Страх і занепокоєння. Стали відомі країни, які бояться агресії зі сторони Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Страх і занепокоєння. Стали відомі країни, які бояться агресії зі сторони Росії

Латвія, Литва та Естонія серйозно стурбовані щодо можливості нападу Росії на свої території, повідомляє видання Financial Times. При цьому, на їх думку, агресія можлива як у випадку програшу України, так і її перемоги

18 квітня 2024, 18:18
Поділіться публікацією:

За інформацією видання Financial Times, країни Балтії та їхні сусіди висловлюють тривогу щодо можливого нападу Росії на НАТО у найближче десятиліття. Втім, це занепокоєння не обмежується лише Балтійськими державами, а також поширюються на Стокгольм, Берлін та Лондон. Вважається, що конфлікт з Росією може виникнути протягом 2-8 років.

Страх і занепокоєння. Стали відомі країни, які бояться агресії зі сторони Росії

Війна Росії з НАТО

Регіональні лідери розглядають три балтійські країни як місце, де російській диктатор Володимир Путін може перевірити стійкість Альянсу. Наприклад, мова може йти, як про пряму агресію так і про гібридну.

Зазначається, що країни Балтії відчувають певну стабільність завдяки своєму членству в НАТО. Проте, інформація про можливе повернення на пост президента США Дональда Трампа спричиняє серйозну стурбованість із приводу того, що Росія може використати цю ситуацію для атаки на балтійські краї.

За інформацією ЗМІ, існують два можливі сценарії протистояння між Росією та НАТО. Перший передбачає успішну агресію РФ в Україні, що призведе до атаки на балтійські країни та можливу ядерну загрозу. Другий сценарій передбачає стійкість України та Заходу, але в цьому випадку Москва може перейти до гібридних атак, таких як вбивства, диверсії та співпрацю із місцевим російськомовним населенням.

Відзначається, що сьогодні стратегія НАТО щодо балтійських країн передбачає захист їх територій буквально з першого метра. Альянс має на меті зробити все, щоб  не дати російським загарбникам зруйнувати міста, як це зробили в Україні. Це зробить напад Росії непомірно важким і дорогим, відзначає FT.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія обов’язково випробує НАТО на міцність.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 квітня 2024, 18:08

Тобто ви у лігві медведя штовхали пихатою корумпованою українською палицею, а тепер налякані? Або як діти вирішили погратись сірниками на складі легкозаймистих речовин а коли запалало почали плакати від страху, так? Та що з вами не так і це у 21 столітті? Чого ви взагалі влізли у сварку чортів у пеклі юдейського Бога?


Новини