Головна Новини Світ США Росія може знову становити загрозу Києву. У США сказали, як цього не допустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може знову становити загрозу Києву. У США сказали, як цього не допустити

Якщо Україна вчасно не отримає військову допомогу від США, то Росія зможе прорвати деякі ділянки фронту і навіть знову становити загрозу Києву, про це йдеться в матеріалі The Hill

18 квітня 2024, 19:17
Поділіться публікацією:

Востаннє Україна отримувала військову допомогу від адміністрації Джо Байдена ще у грудні минулого року. Росія скористалася такою ситуацією і посилили натиск на фронт. Зараз, сказано у матеріалі видання, Сили оборони з усіх сил намагаються втримати лінію фронту, хоч це і нелегко.

Росія може знову становити загрозу Києву. У США сказали, як цього не допустити

Війна в Україні

Втім, є надія, що в Сполучених Штатах все ж приймуть законопроект, який розблокує виділення допомоги Києву. Проте, як відзначила Мішель Флурнуа, яка працювала заступником міністра оборони за часів адміністрації Барака Обами, на даний момент є серйозне занепокоєння із приводу того, що у разі, якщо військова допомога від Сполучених Штатів не надійде дуже швидко, то країна-агресор зможе прорвати деякі ділянки фронту в Україні та навіть почати знову становити загрозу для Києва.

В матеріалі видання вказано, що голосування не за один законопроект про виділення допомоги Україні та союзникам, а одразу за чотири може привести до того, що процес голосування буде сповільнено на тижні. Як результат, Київ може отримати критично необхідну зброю для захисту лише через кілька місяців.

При цьому видання вказує, що допомога від Сполучених Штатів у вигляді 155-мм артилерійських снарядів і перехоплювачів ППО вважається критично важливою для оборони України. В цьому контексті вказується, що Україна поступається агресору в озброєнні у співвідношенні 5 до 1, але українські офіційні особи називають цю цифру 7 або навіть 10 до 1.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що в США 20 квітня збираються голосувати за законопроект, який розблокує виділення допомоги Україні. Проте є побоювання, що навіть якщо його приймуть, поставки зброї можуть затягнути.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини