На Дніпропетровщині суд виніс вирок ухилянту

У Кам’янському на Дніпропетровщині місцевого мешканця притягли до відповідальності за ухилення від військової служби.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, у період з 27 по 30 січня 2024 року житель Кам’янського пройшов медичний огляд. Військово-лікарська комісія визнала його придатним до служби. На підставі цього рішення чоловіка призвали до Збройних сил України. 1 лютого він отримав повістку, а наступного дня мав вирушати до військової частини.

Однак до пункту збору він не з’явився.

Такі дії кваліфікуються як ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, що є порушенням статті 336 Кримінального кодексу України.

Дніпровський райсуд ухвалив вирок. Ухилянта засудили до позбавлення волі строком на 3 роки і 6 місяців, однак замінили покарання на однорічний іспитовий термін.

Крім того, суд постановив стягнути з засудженого вартість проведення експертизи в сумі 3029 гривень 12 копійок на користь держави.

На Дніпропетровщині суд виніс вирок ухилянту

Нагадаємо, на Дніпропетровщині 45-річний військовослужбовець за 2 тисячі доларів пообіцяв ухилянту відстрочку від військової служби.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,