close-btn

Чому новий законопроєкт про стейблкоїни у США ─ велика перемога Ethereum

Райан Беркманс, видатний член спільноти Ethereum та інвестор з великим досвідом, із захопленням проаналізував законопроєкт про стейблкоїни у США

Чому новий законопроєкт про стейблкоїни у США ─ велика перемога Ethereum

Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com, freepik.com

Представлення нового законопроєкту, спрямованого на регулювання стейблкоїнів у Сполучених Штатах, викликало бурхливу дискусію в криптовалютному секторі. Цей законодавчий акт, який ще перебуває на стадії розробки, може суттєво змінити операційний ландшафт для цифрових валют, зокрема Ethereum та пов’язаних з ним стейблкоїнів.

Велика перемога для Ethereum

Райан Беркманс, видатний член спільноти Ethereum та інвестор з великим досвідом, поділився своїми думками через популярну соціальну мережу X, де описав законопроєкт як “надзвичайно бичачий” для Ethereum.

За словами Беркманса, найважливішою особливістю законопроєкту є широка легітимізація стейблкоїнів у публічних блокчейнах, зокрема в Ethereum, де карбується більшість стейблкоїнів:

“Моє перше враження від законопроєкту полягає в тому, що він є надзвичайно “бичачим” і легітимізує Ethereum, як ніколи раніше. Законопроєкт широко легітимізує стейблкоїни в публічних ланцюжках в Америці, де 59% всіх стейблкоїнів видобуваються на Ethereum, а якщо виключити централізовані платформи на кшталт Tron, то ця цифра зростає до 93%”.

Беркманс також уточнив, що законодавство відкриває шлюзи для американських банків на отримання ліцензій на стейблкоїни та для певних приватних компаній для випуску стейблкоїнів на суму до $10 млрд без ліцензії. Це положення потенційно може трансформувати підхід банківського сектору до цифрових валют, глибше інтегруючи їх у фінансовий мейнстрім і розширюючи їх використання в різних сферах економічної діяльності.

Експерт також висловив задоволення підходом законопроєкту до активів, які не прив’язані до долара США, таких як ончейн-євро та золото. Згідно з інтерпретацією Беркманса, законопроєкт не запроваджує регуляторних заходів щодо цих активів, що може підтримати вільний і глобалізований ринок для них та підвищити їхню привабливість як альтернативних резервних валют або інвестиційних активів.

Проблемні моменти у законопроєкті

Однак Беркманс також відзначив кілька проблемних моментів у законопроєкті. Зокрема, він накладає суворі правила на неліцензовані прив’язані до долара США стейблкоїни, потенційно забороняючи їх випуск громадянам Сполучених Штатів, які проживають в США. Це може вплинути на популярні децентралізовані стейблкоїни, такі як DAI.

Крім того, експерт розкритикував визначення “алгоритмічного платіжного стейблкоїна”, яке міститься в законопроєкті, за надто широке тлумачення, що може охоплювати цілий ряд децентралізованих стейблкоїнів, які використовують алгоритми для підтримки своєї прив’язки до долара або інших активів.

Беркманс передбачив сценарій, за яким обмеження на прив’язані до долара США стейблкоїни можуть ненавмисно стимулювати не прив’язані до долара США стейблкоїни, що дозволить їм процвітати й значно диверсифікувати ринок.

Оскільки криптовалютна спільнота продовжує аналізувати та обговорювати законопроєкт, зрозуміло, що його остаточна версія матиме вирішальне значення для формування майбутнього стейблкоїнів та технології блокчейн у Сполучених Штатах і, можливо, в усьому світі.

Щоб краще зрозуміти чим стейблкоїни відрізняються один від одного, прочитайте нашу статтю “Стейблкоїни: все, що потрібно знати про майбутнє цифрових грошей”.

Вам також можуть бути цікаві ці матеріали:

google news