Головна Новини Світ США Шахрайство Заходу із «Будапештським меморандумом» привело до нечуваних наслідків
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахрайство Заходу із «Будапештським меморандумом» привело до нечуваних наслідків

Країни Заходу просто видурили у України ядерну зброю, відмовившись її захищати від агресії Росії, пише у Фейсбуці політолог Петро Олещук. За його словами, є кілька шляхів, щоб врешті допомогти Україні і поставити РФ на місце

18 квітня 2024, 20:25 comments5353
Поділіться публікацією:

Як не крути, але виявляється, що працюють не папірці, а політичні інтереси. У випадку України, очевидно, політичного інтересу закривати повітряний простір у них не було. Так Петро Олещук прокоментував дії країн НАТО, які збивали ракети та дрони, які Іран запустив на Ізраїль.

Шахрайство Заходу із «Будапештським меморандумом» привело до нечуваних наслідків

Війна в Україні

"Якщо їм була потрібна причина, то чим геноцид — не причина? Російські агресори здійснюють повітряний геноцид українців. Яскравий приклад — обстріл Чернігова. І таких прикладів — безліч. Чого НАТО захищало албанців Косово від геноциду сербів, а тут робить вигляд, що нічого не відбувається? Бо у албанців Косово у 90-ті були потужні демократичні інституції, система договорів з США і серйозні інвестиції?"
— запитує політолог.

За його словами, якщо потрібні формальні підстави, то от вони — "Будапештський меморандум". Якщо ж він нікчемний і не має сили, то не зрозуміло, чому підписанти з нього не виходять.

"Очевидно, що якщо дві сторони підписали щось, і одна з них відмовляється виконувати умови, посилаючись на вигадані причини, то це, як не крути, виглядає шахрайством",
- відзначив експерт.

Тобто, каже він, виходить, що хтось виміняв в України ядерну зброю на "сферичне ніщо", і тепер розказує про "цінності" та інші подібні речі.

За його словами, за всіма принципами — ідеологічними, моральними, юридичними, Штати просто були повинні прислати авіацію збивати ракети, як для Ізраїлям.

Олещук підкреслив, що Україна є демократичною державою, що поділяє спільні цінності, кандидат у члени ЄС, учасник купи міжнародних організацій та договорів, держава, чию безпеку юридично обіцяли США та Великобританія. При цьому Україна нікому не загрожувала, ні на кого не нападала і дотримувалася міжнародного права.

"І тепер якісь міжнародні терористи нападають на нас, вбивають, прагнуть нас знищити "просто так". Якщо це не привід прислати авіацію НАТО, то який цей привід може бути? Прислати авіацію не нападати на рашку, не бомбити її міста, цього ніхто не чекає, а просто допомагати збивати ракети. Але ніхто не хоче конфліктувати з рашкою",
— підкреслив експерт.

За його словами, ще із самого початку війни Захід дав чітко зрозуміти, що прямо Україні допомагати не буде, саме тому Київ попросив дати хоча б зброю.

"Давати літаки довго не хотіли, а потім погодилися, але мало, і треба довго готувати пілотів. Давати системи ППО, наче, не проти, але теж мало. Бо шкода систем, шкода грошей. Посилати свої системи разом з персоналом теж не хочеться. Хочеться, щоб воно якось само все закінчилося, а воно не закінчується ніяк. Навпаки, російський агресор нахабнішає, відчуваючи власну безкарність",
— вважає політолог.

У результаті, додає він, інші агресори теж нахабніють. І доводиться уже направляти авіацію захищати Ізраїль, але потреба ця виникла тому і лише тому, що свого часу не послали авіацію в Україну.

"Для виходу з цього замкненого кола є лише два шляхи. Послати в Україну свої сили збивати ракети, або дати Україні стільки зброї, щоб у зовнішніх зусиллях не було потреби. Ну або дивитися далі, як це все валиться. Обмежитися Україною не виходить. Дріб'язкове "геополітичне шахрайство" вилазить боком. Для всіх",
— підкреслив Олещук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США і Британію раніше звинуватили у брехні, адже вони дали Україні гарантії безпеки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини