Бої за Часів Яр стануть вирішальним моментом у війні за Донбас, — аналітик

Українські військові. Ілюстративне фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Росія зосереджує зусилля на повному захопленні Донецької та Луганської областей, і тиск відчувається на всій лінії фронту. Однак у районі Часового Яру — найбільше. Про це сьогодні, 18 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов, зазначивши, що бої за місто стануть вирішальним моментом у цій війні.

“Тиск російських окупантів відбувається по всій лінії фронту без винятку. Основний акцент перенесено на Бахмутський напрямок, а саме — бої в районі Часового Яру. Місто прикриває подальше просування вглиб української території до ключових промислових центрів на території Донецької області, які контролюються ЗСУ”, — сказав він.

Йдеться, за його словами, про такі міста на Донеччині, як Костянтинівка, Дружківка, Слов’янськ і Краматорськ.

“Тому бої за Часів Яр ознаменують собою вирішальний момент у цій війні. За оцінками російських окупантів, крім тактичних успіхів, просувань у районі Часового Яру немає. Панівні висоти належать ЗСУ, що дає змогу українській армії контролювати значні території окупованих районів Донецької області, а не тільки райони безпосередньо біля Часового Яру”, — зазначив аналітик.

Снєгирьов додав, що з огляду на озброєння країн НАТО, що перевершує радянське і російське в півтора-два рази, панування ЗСУ на висотах стає критично важливим.

“Крім того, Часів Яр розташований на перехресті доріг. Це означає, що, крім того, що це великий оборонний центр, це також великий логістичний хаб Збройних сил України”, — підсумував Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Окупати атакували на семи напрямках, на фронті — 87 бойових зіткнень, — Генштаб ЗСУ

Зазначимо, що минулої доби Сили оборони України ліквідували 910 російських окупантів, а загальна кількість втрат російської армії з початку повномасштабного вторгнення становить майже 457 тис. військових.

Прямий ефір