Головна Новини Світ Росія У РФ заборонили критику СРСР: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ заборонили критику СРСР: подробиці

У Росії зі шкільної програми вилучили книги з критикою Радянського союзу та про сталінські репресії

18 квітня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

Російська влада вилучила зі шкільної програми книжки про репресії часів Йосипа Сталіна, а також твори з критикою СРСР.

У РФ заборонили критику СРСР: подробиці

У Росії посилили шкільну цензуру. Фото з відкритих джерел

Як пише видання The Moscow Times, це випливає з наказу мінпросвіти РФ про внесення змін до шкільної програми.

Повідомляється, що зі списку рекомендованої літератури для 10-11 класів зникли роман "Життя і доля" Василя Гроссмана, де сталінські табори порівнюються з концтаборами нацистів, а тортури НКВС — з тортурами гестапо, повість "Будинок на набережній" Юрія Трифонова про те, як мешканці елітного будинку теж стали жертвами репресій, та збірка "Колимські оповідання" Варлама Шаламова про життя ув'язненого в радянському таборі.

Зазначається, що також зі списку зникли роман "Омон Ра" Віктора Пелевіна, який висміює радянський культ космонавтів, та вірші Дмитра Пригова, який іронізував над соцреалізмом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Часів Яр став головною ціллю російських окупантів. Місто перетворилося на найгарячішу точку протистояння на Донбасі. Ще взимку 2021 року Часів Яр був наповнений українськими військовими, оскільки в ньому розташовувався штаб Операції об'єднаних сил. Саме це перетворило звичайне містечко на потужний укріпрайон ЗСУ. Однак навесні 2024 року російські окупанти підійшли впритул до Часового Яру. Тепер місто руйнують авіаударами.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент США Джо Байден висловив готовність підписати у випадку схвалення Конгресом законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон. Президент США пообіцяв негайно підписати законопроєкти, щоб "послати сигнал світу, що Штати підтримують своїх друзів та не дозволять Ірану або Росії досягти успіху".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

хунта

18 квітня 2024, 20:39

зеленский =гринкевич ?--или зеленский -=путин ?может еще как-то?

5.10

18 квітня 2024, 20:32

чтобы помнили или не помнили --знали или не знали про голодомор-- репрессии--критику --ихдевательства ---отстаивание -- или инакомыслие --диссидентов--и другое --хорошее или плохое ?----- или чтобы почти повторить или проверить ?


Новини