close-btn

Google виділив 700 тисяч євро для навчання українців – деталі програми

Програма AI Opportunity Fund: Europe від Google.org відтепер доступна в Україні

Google виділив 700 тисяч євро для навчання українців - деталі програми

Google виділив 700 тисяч євро для навчання українців – деталі програми Фото: freepik.com

Вперше цю програму було запущено у лютому 2023 року. Але тоді Україна не була включена до списку країн, які могли приєднатися до неї.

Вона створена у співпраці з Center for Public Impact в рамках ініціативи AI Opportunity Initiative for Europe.

Мета програми – допомогти працівникам в Європі, які найбільше постраждали від змін на ринку праці, викликаних розвитком штучного інтелекту (ШІ).

Через відкритий конкурс Google.org відбере неприбуткові організації та громадські об’єднання, які працюють з цими категоріями працівників. Переможці конкурсу отримають спеціальні навчальні програми українською мовою, що охоплюватимуть базові знання з штучного інтелекту, а також всебічну підтримку та консультування.

Цікаве по темі: Штучний інтелект який змінює голос: огляд популярних платформ

Прийом заявок вже відкрито і триватиме до 28 червня 2024 року.

Загальний бюджет AI Opportunity Fund: Europe для України становить 700 000 євро, що включає субгранти та інтенсивні навчальні програми. Подати заявку на участь у програмі можуть неприбуткові організації та організації громадянського суспільства або соціальні підприємства, зокрема профспілки та галузеві асоціації, муніципалітети, благодійні організації та професійні об’єднання тощо, які працюють з людьми, що потребують набуття впевненості у використанні інструментів штучного інтелекту у своїй професійній діяльності.

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації України анонсувало спільний з Adobe воркшоп. Зустріч буде присвячена навичкам розпізнавання фейків, створених за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Google Фото відкриє безплатний доступ до ШІ-інструментів

ЄС ухвалив закон про регуляцію ШІ: які будуть обмеження

Viber запускає нову функцію на основі ШІ – що вона робить

За матеріалами: ukraine.googleblog.com.

google news