Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої за Часів Яр: які там головні проблеми для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої за Часів Яр: які там головні проблеми для ЗСУ

Головними проблемами для ЗСУ у Часовому Ярі залишається ворожа авіація та "м'ясні штурми"

18 квітня 2024, 22:05
Поділіться публікацією:

Російські  загарбники  і далі йдуть на  "м'ясні штурми" на Сході України, маючи на  меті  просунутись якнайдалі  в напрямку міста Часів Яр. На східних околицях міста  йдуть важкі бої. Про це, відповідаючи на запитання видання  Фокус, повідомив аналітик  проєкту DeepState Роман Погорілий.

Бої за Часів Яр: які там головні проблеми для ЗСУ

Наступ РФ на Часів Яр (фото з відкритих джерел)

Як він продовжив, головна  проблема  для  військових Сил оборони — російські  літаки, які  атакують позиції українських військових з повітря, бо немає  достатньо систем протиповітряної оборони.  

"Основною проблемою зараз є не снаряди, а саме нестача засобів ППО від західних партнерів. Сподіваюсь, що найближчим часом ситуація зміниться, адже йдуть відповідні процеси, тому що всі бачать, як ворог безкарно скидає авіаційні бомби", — розповів  експерт.

Він розповів, що ситуація на Роботинському напрямку є складна. Ворог продовжує агресивні "банзай-атаки", прориваючись до населених пунктів, проте завдяки ефективній роботі  наших  захисників  їм не  можливо закріпитись.  

"В основному росіяни намагаються заходити зі сторони Новопрокопівки та із заходу Південного, а також пробують атакувати із Вербового. У них стоїть задача зрізати Роботинський виступ, але роблять вони це невміло та безтолково", — підсумував  аналітик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому впав моральний дух українцівЗагрози Україні зараз менші, ніж були ще півтора роки тому, проте моральний дух українців впав, відзначає військовий Олександр Карп’юк. 

На його думку, причина в тому, що пропаганда визначила орієнтовні терміни на перемогу в 2024 році, але вони не відповідали дійсності. При цьому військовий додав, що ці терміни і не могли відповідати дійсності, особливо в контексті того, що Захід призупинив допомогу, а Китай почав активно допомагати Росії.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини