Головна Новини Світ Європа Молодь ЄС не хоче йти до армії: які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Молодь ЄС не хоче йти до армії: які причини

Служба в армії не популярна серед більшості європейської молоді

18 квітня 2024, 22:28
Поділіться публікацією:

Армії країн Європи скорочуються на тлі потенційних загроз з боку Росії, Ірану та Північної Кореї

Молодь ЄС не хоче йти до армії: які причини

У Європі молодь не хоче служити в армії. Фото з відкритих джерел

Як пише видання The Economist, країни Заходу здебільшого відмовилися від строкової служби, запровадивши службу за контрактом, оскільки більшість конфліктів, в яких вони брали участь після Другої світової війни, були локального рівня на кшталт операцій в Афганістані та Іраку.

Водночас, відзначає видання, диктаторські країни, зокрема Іран, Північна Корея та Росія, удвічі збільшили свої армії. 

Видання відзначає, що одна з причин, чому армії Європи не можуть набрати достатню кількість військових, полягає в тому, що європейська молодь орієнтована на кар'єру та не хоче вступати на службу.

У ліберальних суспільствах значні верстви населення стали сприймати службу в армії як чиюсь роботу та відчувають відчуженість до збройних сил, пише The Economist.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Часів Яр став головною ціллю російських окупантів. Місто перетворилося на найгарячішу точку протистояння на Донбасі. Ще взимку 2021 року Часів Яр був наповнений українськими військовими, оскільки в ньому розташовувався штаб Операції об'єднаних сил. Саме це перетворило звичайне містечко на потужний укріпрайон ЗСУ. Однак навесні 2024 року російські окупанти підійшли впритул до міста. Тепер місто руйнують авіаударами.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент США Джо Байден висловив готовність підписати у випадку схвалення Конгресом законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон. Президент США пообіцяв негайно підписати законопроєкти, щоб "послати сигнал світу, що Штати підтримують своїх друзів та не дозволять Ірану або Росії досягти успіху".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини