Головна Новини Світ НАТО Деякі країни ЄС справді бояться нападу Путіна: які ймовірні сценарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі країни ЄС справді бояться нападу Путіна: які ймовірні сценарії

Володимир Путін здатний організувати провокації, щоб перевірити рішучість НАТО, пише ЗМІ

18 квітня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

Латвія, Литва та Естонія схвильовані можливим нападом агресори РФ на  власні території. Латвійці  оцінюють два сценарії загрози: в першому випадку, коли Україна програє війну, РФ вдарить по території балтійських держав  і може  спровокувати ядерну загрозу. За  другим сценарієм,  Україна і Захід вистоять,  проте тоді Москва застосовуватиме  гібридні  атаки.

Деякі країни ЄС справді бояться нападу Путіна: які ймовірні сценарії

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

В   публікації Financial Times  зазначено, що держави-сусіди РФ побоюються  можливого нападу  росіян  на НАТО в найближчі роки. Такі побоювання є в Стокгольмі, Берліні та Лондоні. Як передбачають, протистояння можливе протягом найближчих 2-8 років.

"Регіональні лідери бачать три балтійські країни — з їхньою невеликою територією і вузьким наземним зв'язком із рештою частини НАТО — як місце, де Путін міг би спробувати перевірити єдність Альянсу та розв'язати проблему через дестабілізаційні провокації або навіть прямий військовий напад", — зазначено в  публікації.

Говорять про два  можливі сценарії.

Перший —  російські  загарбники виграють війну в Україні і захочуть  використати  свою  агресію проти ослабленого Заходу. Удар по прибалтійських країнах може призвести до ядерної загрози.

Другий  можливий розвиток подій: Україна і Захід витримають, але РФ може  застосовувати  різні провокації у вигляді гібридних атак: вбивства, диверсії, роботу з місцевим російськомовним населенням.

"Лише декілька років тому план НАТО щодо захисту трьох балтійських країн полягав у тому, щоб дозволити Росії спочатку окупувати їх, а потім відкинути її військовими масовими силами за декілька місяців. Сьогодні стратегія полягає в тому, щоб захистити територію НАТО з першого метра і не дати російським загарбникам зруйнувати міста, як це зробили в Україні. Це зробить напад Росії непомірно важким і дорогим", — підкреслено в публікації FT.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія може знову становити загрозу Києву

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини