Головна Новини Світ НАТО Стало відомо, скільки ще систем Patriot може отримати Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ще систем Patriot може отримати Україна

Країни НАТО можуть передати Україні ще шість установок Patriot

18 квітня 2024, 23:02
Поділіться публікацією:

Окрім переданої Німеччиною установки Patriot, Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від країн НАТО, повідомив німецький канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Стало відомо, скільки ще систем Patriot може отримати Україна

Захід докладає зусилля, щоб закрити українське небо. Фото з відкритих джерел

"Ми вже надали дві системи. Тепер ми поставили третю систему. Ми є країною, яка робить найбільш істотний внесок у цю справу. Остання, третя система, про яку ми оголосили, — це також наш заклик до інших країн прийняти аналогічні рішення. І я хотів би повторити цей заклик і поглибити його ще раз. Ми чули про сім додаткових систем. Одна з них – наша. Ми таки сподіваємося знайти ще шість у контексті НАТО. І я знову використав цю можливість на багатьох переговорах, щоб донести цю думку", — наголосив Олаф Шольц.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Часів Яр став головною ціллю російських окупантів. Місто перетворилося на найгарячішу точку протистояння на Донбасі. Ще взимку 2021 року Часів Яр був наповнений українськими військовими, оскільки в ньому розташовувався штаб Операції об'єднаних сил. Саме це перетворило звичайне містечко на потужний укріпрайон ЗСУ. Однак навесні 2024 року російські окупанти підійшли впритул до міста. Тепер місто руйнують авіаударами.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент США Джо Байден висловив готовність підписати у випадку схвалення Конгресом законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон. Президент США пообіцяв негайно підписати законопроєкти, щоб "послати сигнал світу, що Штати підтримують своїх друзів та не дозволять Ірану або Росії досягти успіху".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини