RU
 

Україна та Чехія розпочали підготовку двосторонньої безпекової угоди

Текст: ,  19 квітня 2024, 00:40
0
264
Україна та Чехія розпочали підготовку двосторонньої безпекової угоди
Фото: Офис президента
Україна та Чехія розпочали перемовини щодо безпекової угоди

Ще минулого року Україна розпочала переговори про укладання двосторонньої угоди щодо безпеки з низкою країн. Ініціативи передбачають оборонну підтримку України до її вступу до Північноатлантичного альянсу.

Україна та Чехія розпочали процес переговорів про майбутнє укладення двосторонньої безпекової угоди. Про це у четвер, 18 квітня, повідомив Офіс президента.

Перший раунд переговорів провів заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква. 

"Чехія демонструє незмінне лідерство у підтримці України та заохочує інших партнерів до реалізації сміливих і важливих ініціатив, зокрема щодо постачання нашій країні боєприпасів. Ми також відчуваємо потужну підтримку Чехії на шляху до майбутнього членства України в ЄС і НАТО", - наголосив Жовква.

Чеську сторону представляв генеральний директор з питань безпеки та багатосторонніх відносин Міністерства закордонних справ країни Давид Конецький.

Також було погоджено графік подальших переговорів, щоб президенти двох країн могли підписати угоду вже найближчим часом.

Зазначимо, Велика Британія стала першою країною, яка уклала остаточну угоду. Відтоді двосторонні угоди з Україною також підписали Німеччина, Данія, Франція, Італія, Канада, Нідерланди, Фінляндія, та Латвія. Про наміри укласти такі самі домовленості заявляли також у Греції та Естонії.

Нагадаємо, у липні 2023 року на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки. До цієї декларації вже приєдналися 32 держави.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
За добу на фронті відбулося 100 боєзіткнень - ЗСУ
Росіяни поширюють фейк про "удар по штабу ЗСУ в Одесі"
Журналістам повернуть доступ до роботи у Верховній Раді
Помилуваний Путіним "вагнерівець" зарізав служителя мечеті
Росіяни вдарили Ураганами по Гірнику на Донеччині: є загиблі
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинаЧехиябезопасность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі