США наклали вето на проєкт про прийняття Палестини до ООН

Спроби Палестини отримати визнання як повноправної держави-члена розпочалися у 2011 році. Наразі вони є державою-спостерігачем, яка не є членом ООН.
США наклали вето на проєкт про прийняття Палестини до ООН

США в Раді безпеки ООН наклали вето на проєкт резолюції про прийняття Палестини як повноправного члена організації. Про це у четвер, 18 квытня, повідомляє Reuters.

Вказується, що проєкт було представлено Алжиром. На підтримку проголосували 12 членів Ради безпеки, зокрема Росія та Китай. Швейцарія та Велика Британія утрималися, проти виступили США.

За словами заступника речника Державного департаменту США Веданта Пателя, наразі немає впевненості та одностайності щодо того, чи відповідають палестинці критеріям членства в ООН як держави.

"Найшвидший шлях до державності для палестинського народу лежить через прямі переговори між Ізраїлем і Палестинською адміністрацією за підтримки США та інших партнерів, які поділяють цю мету", - сказав Патель.

Президент Палестини Махмуд Аббас у своїй заяві засудив вето США як "несправедливе, неетичне та невиправдане".

У свою чергу, посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що палестинці не відповідають критеріям, щоб стати повноправним членом ООН, які він окреслив як: постійне населення, визначена територія, уряд і здатність вступати у відносини з іншими державами.

Наразі палестинці є державою-спостерігачем. 

У Палестині влада оголосила про формування нового кабінету міністрів, оскільки вона стикається з міжнародним тиском щодо впровадження реформ. 

Нетаньягу представив план повоєнного врегулювання в Газі

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK