Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яка наступна "смачна" ціль у Криму: що готують ЗСУ окупантам на літо
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка наступна "смачна" ціль у Криму: що готують ЗСУ окупантам на літо

Україна може влаштувати окупантам у Криму "вибухове" літо

19 квітня 2024, 07:00 comments1027
Поділіться публікацією:

Український удар по летовищу в окупованому Джанкої став досить болючим для росіян. Що може стати наступною ціллю для ЗСУ? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Яка наступна "смачна" ціль у Криму: що готують ЗСУ окупантам на літо

Крим. Фото: з відкритих джерел

ЗСУ намагаються знищити ППО ворога та відкрити північні ворота Криму

Військовий експерт Олександр Мусієнко в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив думку, що удар по летовищу в Джанкої є частиною більш глобальних планів українських захисників – підготовкою до масштабної атаки на Крим та подальшого удару по Кримському мосту.

Експерт вважає, що мета цих ударів – знищити ППО росіян та відкрити північні ворота Криму. І глобально це треба сприймати як підготовку до масштабної атаки на Крим з метою виведення з ладу особливо важливих та цінних об'єктів для ворога.

"Я б навіть сказав, що йдеться якраз про підготовку до нанесення удару по Кримському мосту. Саме такий алгоритм, тобто виводяться з ладу системи ППО, РЛС і після цього далі наносяться відповідно удари, які більш шкідливі для ворога. Тому я б сказав, що основна мета це ось це", — сказав Мусієнко.

Окупанти бояться "вилазок" бійців ЗСУ

Військовий експерт та колишній співробітник СБУ Іван Ступак в інтерв'ю "Фокусу" заявив, що Україна може влаштувати російським окупантам у Криму "вибуховий" курортний сезон.

Експерт зазначив, що хоча висадка українського десанту росіян не хвилює, оскільки ЗСУ не має десантних кораблів, окупанти справді бояться "вилазок" бійців Сил спеціальних операцій та Головного управління розвідки. Ступак вважає, що в цьому і є причина постійної роботи над захисними спорудами на узбережжі.

"Через складну ситуацію на фронті говорити про звільнення Криму не доводиться, але це не означає, що на окупантів чекає успішний курортний сезон. У силах наших спецслужб зробити все, щоб він став по-справжньому "вибуховим" для портової інфраструктури, військових аеродромів і військових кораблів РФ", – наголосив він.

При цьому Ступак додав, що зведенням укріплень проти висадки диверсійних груп окупанти псують курортний сезон. Це означає, що до місцевого бюджету надходитиме менше коштів, тоді гауляйтерам доведеться випрошувати у Москви субсидії. При цьому путінському режиму треба виділяти великі ресурси на війну, яка не припиняється.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останні дії різних гравців навколо війни в Україні: що відбувається і до чого готуватись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини