Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль завдав удару по Ірану: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль завдав удару по Ірану: деталі

Вранці в п'ятницю за місцевим часом Ізраїль завдав удару у відповідь по Ірану

19 квітня 2024, 07:17 comments1817
Поділіться публікацією:

Армія оборони Ізраїлю завдала повітряного удару по території Ірану. Іранські військові повідомили про знищення низки дронів поблизу міста Ісхафан, ракет зафіксовано не було. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "ABC News".

Ізраїль завдав удару по Ірану: деталі

Ізраїль. Фото: з відкритих джерел

Видання з посиланням на американського чиновника зазначило, що ізраїльські ракети вразили об'єкт в Ірані.

Іранське інформаційне агентство Fars повідомляє, що біля аеропорту в центральному місті Ісфахан пролунали вибухи, але причина їх невідома.

"Причина цих звуків поки невідома, і розслідування триває, допоки не будуть встановлені точні подробиці інциденту", — повідомляє агентство.

Пізніше Fars додало, що "три вибухи" прогриміли біля військової авіабази Шекарі поблизу Ісфахану.

Згодом військові Ірану заявили про збиття кількох безпілотників і наголосили, що "наразі не було ракетної атаки" по країні.

"Кілька безпілотників були успішно збиті протиповітряною обороною країни, поки немає повідомлень про ракетну атаку", — заявив представник космічного агентства Ірану Хоссейн Даліріан.

Іранське телебачення повідомило, що сили ППО збили три безпілотники в небі над Ісфаханом.

У провінції розташовано кілька іранських ядерних об'єктів, у тому числі центр іранської програми зі збагачення урану Натанз.

Іранські ЗМІ повідомили, що внаслідок атаки ядерні об'єкти не постраждали.

"Ядерні об'єкти в провінції Ісфахан перебувають у повній безпеці", — повідомляє агентство Tasnim з посиланням на "надійні джерела".

Ізраїль заявив США, що не націлює ракети на іранські ядерні об'єкти, повідомляє CNN із посиланням на високопоставленого американського чиновника. Телеканал Fox News повідомляє, що "добре обізнане військове джерело" описує удар як "обмежений".

The New York Times цитує трьох іранських офіційних осіб, які підтвердили, що було завдано удару по військовій авіабазі поблизу Ісфахана, не повідомляючи, яка країна здійснила атаку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кого і до чого підштовхне загострення на Близькому Сході: які два союзи можуть виникнути.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини