Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 19 квітня

У Дніпрі 19 квітня очікується хмарна погода без опадів.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

19 квітня у Дніпрі буде хмарно, опадів не очікується. Температура повітря +14…+16 градусів. Вітер південно-західний, силою 7-12 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“У п’ятницю, 19 квітня, опади підуть із метеорологічної мапи. Незважаючи на те, що буде похмуро, ніде й не капне. У той же час на заході утримається холодна погода з тими самими +3..+5 градусами вночі і до +12 градусів вдень. У центрі та на півночі вдень та вночі буде тепліше, правда, не більше, ніж на +1…+2 градуси. Цікаво, що на сході буде найтепліше, до +21 градуса вдень і вночі до +11, виходячи з раніше озвученого правила – чим східніше, тим тепліше”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 19 квітня

Народні прикмети й традиції на 19 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: качки в’ють гніздо близько до струмка — влітку буде засушлива погода;
  • приємна і тепла погода — наприкінці травня буде похолодання;
  • жайворонки, ластівки, граки раніше прилетіли — до теплої весни;
  • береза розквітла раніше за вільху чи клен — влітку буде спекотна погода.

В давнину цього дня було заведено розвішувати на кущах одяг, а ще – розкладати його на молодій траві. Наші пращури вірили, що сила молодих листочків і пагонів передається полотну, яке стає міцнішим.

19 квітня в Україні та світі

Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 19 квітня

19 квітня в Україні та світі святкують День поезії і творчого мислення. Натхненне свято, яке було створене для вшанування людей із творчим мисленням. Вони здатні до нетипових рішень, бачать предмети і явища не так, як інші. Творчі люди часто є людьми мистецтва. Нерідко це поети чи письменники.

Також 19 квітня – День часнику. Цього дня вшановують дуже корисну рослину з сімейства цибулевих, яку вирощують по всьому світу. Його вирізняє пікантний смак та виражений аромат, який важко сплутати з чимось іншим. Часник не лише використовують у кулінарії, він також є справжнім медичним помічником, адже має противірусну та імуностимулюючу дії.

А ще 19 квітня – День проліска. Ранні та ніжні провісники весни, які першими з’являються після того, як із ґрунту сходить сніг. Саме тому вони і приваблюють своїми тендітними пелюстками і свіжою зеленню. На теренах України перші проліски можна зустріти в березні, але у Великій Британії, звідки прийшло це свято, вони починають пробиватися на світ саме в середині квітня.

Нагадаємо, двох дітей-сиріт із Дніпра незаконно виселили з квартири, яку потім шахрайським шляхом приватизували. Але нерухомість вдалося повернути.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,