Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США підтвердили, що Кремль посилює мобілізацію для наступу, але є нюанс.
commentss НОВИНИ Всі новини

У США підтвердили, що Кремль посилює мобілізацію для наступу, але є нюанс.

Аналітики ISW пояснили, чому посилення мобілізації в РФ навряд чи зможе допомогти Кремлю у наступі

19 квітня 2024, 08:05
Поділіться публікацією:

Путінський режим справді готується до літнього наступу в Україні і саме тому посилює мобілізацію. Однак росіянам буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному та стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні, а також у разі, якщо ЗСУ зможуть ефективно їм протистояти. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США підтвердили, що Кремль посилює мобілізацію для наступу, але є нюанс.

Мобілізація у Росії. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, що путінський режим посилює криптомобілізаційні зусилля, щоб уникнути проведення чергового часткового мобілізаційного призову резервістів. Цьогорічна кампанія мобілізує 30 тисяч новобранців щомісяця, а загалом до кінця року планується поповнити армію на 300 тисяч військовослужбовців.

Експерти, посилаючись на джерела агентства Bloomberg, зазначають, що одноразові виплати за підписання контракту в російських регіонах збільшилися на 40 відсотків і становлять у середньому 470 тис. рублів (4992 долари США), а російське інсайдерське джерело стверджує, що деякі органи влади пропонують мільйон рублів. 10 622 долари США), якщо людина хоче укласти контракт на службу.

У звіті ISW наголошується, що російські чиновники стурбовані зниженням рівня вербування і, можливо, мають намір зробити економічні стимули наріжним каменем криптомобілізаційних зусиль навесні та влітку 2024 року. На початку квітня Міноборони РФ повідомило, що з початку року контракти на військову службу підписали понад 100 тисяч росіян. Проте посилені російські криптомобілізаційні зусилля навряд чи призведуть до мобілізації ще 200 тис. осіб напередодні очікуваної наступальної операції Росії влітку 2024 року.

"За останні місяці Збройні сили РФ поповнювалися зі швидкістю, яка дорівнює їх втратам в Україні, і посилений щомісячний заклик навряд чи створить суттєвий надлишок особового складу для російських резервів оперативного та стратегічного рівня", — йдеться у звіті ISW.

Зазначається, що російські війська продовжили і навіть посилили наступальні операції цієї весни, і вони продовжуватимуть поглинати значну кількість особового складу, який міг би бути використаний для формування резервів, доки російські війська підтримуватимуть нинішній темп наступу в Україні.

З урахуванням цих фактів російські війська навряд чи сформують великі резерви напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Обмежений час, що залишився російським військам для підготовки до очікуваної літньої наступальної операції, швидше за все, означатиме, що додатковий особовий склад найближчими місяцями буде погано підготовленим і менш боєздатним.

"Російське інсайдерське джерело нарікає на низький рівень російської підготовки і стверджує, що деякі російські добровольчі формування взагалі залишають лави заради нового персоналу через відсутність належної підготовки", — йдеться у звіті.

ISW продовжує оцінювати, що заплановані російські резерви оперативного та стратегічного рівня, навряд чи будуть готові діяти як сили проникнення першого ешелону або як експлуатаційні сили другого ешелону, здатні провести широкомасштабні наступи у 2024 році, якщо Збройні сили України матимуть достатньо сил та коштів, щоб протистояти їм.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи буде масова мобілізація в РФ: що вигадали в Кремлі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини