Головна Новини Світ Польща Найближчі тижні можуть вирішити долю війни: Туск зробив заяву, що насторожує
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчі тижні можуть вирішити долю війни: Туск зробив заяву, що насторожує

Дональд Туск визнав, що ситуація на фронті в Україні є критичною

19 квітня 2024, 08:22 comments8316
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що ситуація на українському фронті є критичною, і наголосив на важливості посилення оборонної допомоги Києву країнами-партнерами, зокрема для протидії ракетному та дроновому терору з боку РФ. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Tvn24".

Найближчі тижні можуть вирішити долю війни: Туск зробив заяву, що насторожує

Дональд Туск. Фото: з відкритих джерел

Глава польського уряду після неформального саміту Європейської ради також висловив думку, що найближчими тижнями може вирішитись доля російсько-української війни.

Говорячи про повітряні удари російських загарбників по Україні, він зазначив, що наприкінці саміту є становище, яке зобов'язує ЄС вжити заходів щодо забезпечення безпеки українського неба.

Дональд Туск також додав, що серед тем, які обговорювалися під час саміту, питання безпеки були особливо важливими з польської точки зору. Чиновник розповів, що лідери держав-членів поєднали зусилля з українським президентом Володимиром Зеленським.

"Президент Зеленський наголосив на негайній, можливо, вирішальній необхідності надати Україні системи, які могли б боротися з російськими ракетами та безпілотниками", — висловився Дональд Туск.

Польський прем'єр додав, що Німеччина надала Україні ще один комплект батарей Patriot, а також закликала інші країни, які мають такі можливості приєднатися до цієї ініціативи.

Водночас Дональд Туск зазначив, що звернення Берліна не стосується Польщі, оскільки Варшава не вистачає такої кількості Patriot для того, щоб поділитися з Києвом.

Від Польщі як "прифронтової держави" на це ніхто не очікує, запевнив він і додав, що "всі розуміють, що ми повинні захищати власне небо, у тому числі у зв'язку з інцидентами з російськими ракетами".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Туск розповів, що не так із заявами європейських лідерів щодо допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини