Стало відомо, коли та як в Одесі планують розпочати курортний сезон

Стало відомо, коли та як в Одесі планують розпочати курортний сезон.

Стало відомо, коли та як в Одесі планують розпочати курортний сезон. Фото: facebook.com/poberejye.odessa

Події
19 квiтня 08:26

Курортний сезон в Одесі розпочнеться на початку червня, проте лише за певних умов. Про це повідомляє директор департаменту культури та міжнародного співробітництва ЗМР Іван Ліптуга в інтерв'ю Оdesa.novyny.live.

Пляжі відкриють, якщо не буде таких катастроф, як минулого літа з підривом Каховської ГЕС.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі туризм зменшився ще через загрозу обстрілів, а також мінну небезпеку. Тому треба подумати про безпеку відпочиваючих.

"Зараз є питання щодо персоналу, щоб якісно обслуговувати клієнтів. Треба робити висновки з того, що відбувається в країні, і туристичний сезон має бути. Ми не можемо обіцяти яким саме і планувати точно не будемо", – заявив Ліптуга.

Крім того, зараз триває перевірка узбережжя та підготовка пляжів. Сьогодні Одеса розпочинає курортний сезон, майже не маючи конкурентів, через окупацію більшої частини регіонів для відпочинку.

"Якщо раніше українці могли подорожувати на два моря – Чорне та Азовське, сьогодні такого немає через російську окупацію. Навіть частину Одеської області закрито для відвідувань, неможливо приїхати до Грибівки чи Затоки, бо є певні загрози. Тому місто завантажене повністю, і нам треба підготуватися, бо коли є overtourism, немає можливості обслужити всіх на 100%", – зазначає чиновник.

У нас є що подивитися не лише у місті, а й в області. Щоправда, не до всіх місць сьогодні відкрито проїзд з погляду безпеки, але все ж таки деякі з них можуть бути доступні туристам.

"У нас є запит від військової адміністрації надати безпечні та інклюзивні маршрути. Наше управління туризму їх уже готує, у травні вони будуть представлені", – зазначає Іван Ліптуга.

Важливим фактором заохочення туристів є бомбосховища в готелях або громадських місцях. Адже заклади, які обслуговують людей, не можуть працювати, якщо вони не мають укриттів або інструкції для клієнтів, де знайти найближче укриття.

Загалом можна сказати, що нинішній туристичний сезон в Одесі пройде з урахуванням досвіду двох попередніх воєнних років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах