Головна Новини Суспільство Війна з Росією Директор ЦРУ назвав єдиний фактор, який може зламати плани Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Директор ЦРУ назвав єдиний фактор, який може зламати плани Путіна

Вільям Бернс вважає, що знаковим стане голосування Конгресу США щодо надання допомоги Україні

19 квітня 2024, 08:40
Поділіться публікацією:

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що затвердження Конгресом законопроекту про надання військової допомоги допоможе Україні протриматися на полі бою до кінця цього року та зламати плани Кремля. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Директор ЦРУ назвав єдиний фактор, який може зламати плани Путіна

Директор ЦРУ Вільям Бернс. Фото: з відкритих джерел

Виступаючи на заході у Президентському центрі Джорджа Буша, керівник ЦРУ закликав Конгрес ухвалити додатковий законопроект про надання військової допомоги Україні.

"З поштовхом, який би дала військова допомога, як практично, так і психологічно, українці цілком здатні протриматися до 2024 року і розбити зарозуміле уявлення Путіна про те, що час на його боці", — заявив Бернс.

Глава ЦРУ зазначив, що, якщо законопроект не пройде через Конгрес, "картина буде набагато гіршою". Тоді з'явиться цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року, чи принаймні поставити Путіна в таке становище, коли він зможе по суті диктувати умови політичного врегулювання.

Бернс також заявив, що підтримка України зараз – це більше, ніж війна із Росією.

"Йдеться також про Сі Цзіньпіна в Китаї та його амбіції, наших союзників і партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні. Це справді питання того, чи розуміють наші супротивники нашу надійність і рішучість, і чи розуміють це наші союзники і партнери", — сказав глава. ЦРУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — спікер Палати представників Конгресу США – республіканець Майк Джонсон представив три окремі законопроекти про надання допомоги Україні, Ізраїлю та союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні. І президент Джо Байден висловив готовність підписати їх у разі схвалення нижньої та верхньої палат парламенту. Як оцінюєте нові пропозиції та перспективи їхнього прийняття? Про що говорять загалом останні дії як республіканців, і демократів у ракурсі підтримки союзників і партнерів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини