Головна Новини Світ США Допомога Україні: стало відомо, чи проголосують демократи за ініціативу Джонсона
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Україні: стало відомо, чи проголосують демократи за ініціативу Джонсона

Спікеру Палати представників Джонсону для схвалення плану допомоги знадобляться голоси демократів

19 квітня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Конгрес США нарешті готовий розглянути пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Шанси на те, що його буде прийнято як ніколи великі, адже демократи Палати представників висловлюються за те, щоб підтримати план спікера Майка Джонсона та надати голоси для подолання запланованої спроби блокади з боку консерваторів Республіканської партії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Допомога Україні: стало відомо, чи проголосують демократи за ініціативу Джонсона

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Очікується, що в суботу Палата представників проведе серію голосувань щодо пакету допомоги, а Сенат розгляне його вже наступного тижня. План багато в чому відображає пакет іноземної допомоги на суму 95 мільярдів доларів, ухвалений Сенатом у лютому, причому близько 10 мільярдів доларів економічної допомоги Україні конвертуються в кредит.

"Ми збираємося зробити все необхідне, щоб законопроект про національну безпеку подолав фінішну межу. Це не пакет іноземної допомоги Джонсона. Це пакет американської допомоги іноземним державам з точки зору задоволення потреб нашої національної безпеки", — заявив лідер Демократичної партії Палати представників Хакім Джефріс.

ЗМІ зазначає, Адміністрація Байдена готується швидко направити допомогу Україні, як тільки Конгрес вживе цього заходу, а президент підпише його як закон, повідомив американський чиновник.

Джонсону знадобляться голоси демократів, щоб ухвалити план після того, як ультраконсерватори з фракції свободи Палати представників заявили, що голосуватимуть проти процедурного заходу, щоб розпочати дебати щодо нього. Демократам меншості довелося зробити те саме в травні, щоб вжити заходів щодо підвищення стелі боргу і запобігти дефолту платежів у США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять пропозиції Джонсона щодо України: чи справді з'явився шанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини