Космос

NASA і Boeing готують Starliner і Atlas V до історичної подорожі на МКС

0

NASA готується до льотного випробування екіпажем космічного корабля Starliner, який транспортуватиме астронавтів Бутча Вілмора та Суні Вільямс на Міжнародну космічну станцію для тижневої місії.

Космічний корабель, призначений для перевезення двох астронавтів NASA під час випробувального польоту Boeing Crew Flight Test агентства, до Міжнародної космічної станції (МКС), готовий переїхати зі свого виробничого цеху на місце запуску. Космічний корабель Boeing Starliner 16 квітня вирушить із комерційного центру обробки екіпажу та вантажів у Космічному центрі Кеннеді у Флориді НАСА до центру вертикальної інтеграції на сусідній станції космічних сил на мисі Канаверал, щоб під’єднатися до ракети Atlas V United Launch Alliance.

Космічний корабель Boeing CST-100 Starliner піднімають на об’єкті вертикальної інтеграції космічного стартового комплексу-41 на станції космічних сил на мисі Канаверал у Флориді 4 травня 2022 року

Випробування з екіпажем планується запустити не раніше 22:34 у понеділок, 6 травня, з космічного стартового комплекса-41 на мисі Канаверал. Астронавти NASA Бутч Вілмор і Суні Вільямс полетять на борту Starliner і пристикуються до переднього порту космічної станції модуля Harmony. Дует проведе близько тижня в орбітальній лабораторії, перш ніж Starliner здійснить посадку з парашутом і подушкою безпеки на південному заході Сполучених Штатів.

Після успішного завершення місії NASA розпочне останній процес сертифікації Starliner та його систем для ротаційних місій екіпажу на космічну станцію. Капсула Starliner діаметром 15 футів (4,56 м) із можливістю автоматичного або ручного керування перевозитиме чотирьох астронавтів або суміш екіпажу та вантажу для місій NASA на низьку навколоземну орбіту.

Comments

Comments are closed.