RU
 

В Україні заборонили проросійську партію СПАС

Текст: ,  19 квітня 2024, 10:57
0
872
В Україні заборонили проросійську партію СПАС
Фото: СБУ
За матеріалами СБУ заборонено діяльність ще однієї проросійської партії

Очільник політсили Едуард Коваленко переховується на тимчасово окупованій Херсонщині, де напряму контактує з ФСБ.

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова ухвалив рішення про заборону проросійської партії Соціал-патріотична асамблея слов’ян (СПАС). Про це повідомила СБУ у п’ятницю, 19 квітня.

Вказано, що ця партія проводила інформаційно-підривну діяльність на користь Росії. А після початку повномасштабного вторгнення РФ представники політсили "розосередились" майже по всій тимчасово окупованій території України.

Наразі очільник цієї політсили Едуард Коваленко переховується на тимчасово окупованій Херсонщині, де напряму контактує з ФСБ.

"За вказівкою російської спецслужби він та його партійні соратники публічно виступають на підтримку агресивної війни проти України. Там вони агітують місцевих жителів підтримати агресора та приєднуватись до лав його окупаційних угруповань. Також прихильники рашизму виступають перед росзмі нібито від імені "пересічних громадян" України та виправдовують воєнні злочини РФ", – йдеться у повідомленні.

У вересні Коваленку заочно повідомили про підозру за статтею про державну зрада, вчинену в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28, ч.2 ст.111 КК України). Обвинувальний акт скеровано до суду.

"Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника та його спільників до відповідальності за злочини проти України", – додали в СБУ.

Нагадаємо, станом на червень 2023 року в Україні заборонили діяльність 18 політичних партій. Все їхнє майно і активи було передано в дохід державі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Кількість постраждалих від удару в Одесі зросла
США звинуватили РФ у застосуванні забороненої зброї
Нова Пошта повідомила, скільки посилок згоріло під час удару по Одесі
Аграрії з прифронтових територій і ТОТ отримали відстрочку по кредитах
Нова Пошта підтвердила попадання у своє сортувальне депо в Одесі
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: РоссияУкраинавойнаСБУспецслужбыФСБПартия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі