Мобілізація в Україні: право на відстрочку може втратити ще одна категорія громадян

Неплатників аліментів в Україні тепер можуть мобілізувати.
Мобілізація в Україні: право на відстрочку може втратити ще одна категорія громадян
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні батьки трьох чи більше дітей мають право на відстрочку від військової служби. Однак згідно з новою версією закону про мобілізацію невдовзі за несплату аліментів понад три місяці хоча б за одну дитину боржників буде позбавлено цього права, повідомили в Міністерстві юстиції.

Читайте також:

Зазначається, що в разі погашення заборгованості право на відстрочку буде повернуто.

Як це буде працювати

Після того, як новий закон про мобілізацію набуде чинності, військовозобов'язані батьки трьох чи більше дітей мають з'явитися до ТЦК протягом 60 днів. 

Читайте також:

Такі громадяни (не лише чоловіки, а й жінки з фармацевтичною чи медичною освітою) повинні довести право на відстрочку. 

"І не лише факт батьківства трьох або більше неповнолітніх дітей. А й відсутність заборгованості, якщо мусять сплачувати аліменти. Навіть якщо така заборгованість буде понад три місяці з виплат одній дитині, людина втратить право на відстрочку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

ТЦК подаватимуть запити в Державний реєстр боржників та виконавчих проваджень. Реєстр відправлятиме у відповідь довідки за зразком довідки про несудимість. Далі ТЦК буде ухвалювати рішення щодо наявності або відсутності права на відстрочку.

Скільки в Україні боржників з аліментів

Станом на 1 березня 2024 року на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебуває 520,2 тис. документів про стягнення аліментів.

Читайте також:

"У бухгалтеріях підприємств, установах, організаціях із метою відрахування аліментів із заробітної плати (доходів), пенсій боржника перебуває 261,5 тис. постанов про звернення стягнення на доходи боржника. Кількість документів, за якими сума заборгованості сукупно перевищує суму платежів за три місяці, складає 183 тис.", - розповів заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Раніше ми писали, що в новому законі про мобілізацію було враховано пропозицію Комітету освіти про право на відстрочку від мобілізації аспірантам.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK