Це сталося у Ставропольському краї Росії – знищено судно, яке вночі бомбило Україну  

Головне за день:

У ніч з 18 на 19 квітня українським силам вдалося збити російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, що стало першим випадком знищення такого літака в повітрі з початку повномасштабної агресії РФ.

Ту-22М3 – це далекобійний бомбардувальник, здатний нести крилаті ракети Х-22, які Росія використовує для обстрілів мирних українських міст. Знищення такого літака значно послаблює можливості РФ для завдання ударів по Україні.

Збиття бомбардувальника стало результатом успішної спецоперації, проведеної ГУР МО України та Повітряними силами ЗСУ. Операція готувалася понад тиждень, і українські військові очікували на зручний момент для ураження цілі.

Російський літак впав на території Ставропольського краю РФ, ймовірно, не долетівши до запланованої цілі в Україні.

За даними української розвідки, екіпаж бомбардувальника складався з 4 осіб. Троє льотчиків встигли катапультуватися, один загинув.

Також читайте: БПЛА влаштували масовану атаку на чотири області росії

Знищення Ту-22М3 можна розглядати як акт помсти за російські обстріли українських міст, зокрема, за ракетний удар по Дніпру 19 квітня.

Знищення Ту-22М3 свідчить про те, що українські сили здатні ефективно протистояти російській авіації, навіть стратегічним бомбардувальникам. Це може змусити Росію змінити тактику ведення повітряної війни і зменшити ризик нових обстрілів українських міст.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦