Безпрецедентний крок: демократи відступили від норм для надання допомоги Україні

Демократи рятують пакет допомоги Україні, йдучи на рідкісний компроміс з республіканцями.
 |  Автор: Мальцева Ольга
Безпрецедентний крок: демократи відступили від норм для надання допомоги Україні
Майк Джонсон / Getty images

Демократи в Палаті представників пішли на вкрай рідкісний розрив із сучасними політичними нормами, щоб врятувати пакет зовнішньої допомоги спікера Палати представників Майка Джонсона. Про це повідомляє Axios

Читайте також: США наклали вето на проєкт про прийняття Палестини до ООН

У виданні вважають, що це найяскравіше на сьогоднішній день свідчення того, що розколота і крихітна більшість Республіканської партії в Палаті представників фактично поступилася чимось схожим на двопартійну коаліцію.

Чотири демократи в Комітеті з питань регламенту Палати представників проголосували разом з п'ятьма республіканцями, що входять до складу комітету, за просування пакету з чотирьох законопроектів на голосування в Палаті представників.

Об'єднання зусиль було необхідним після того, як троє правих прихильників жорсткої лінії в групі Республіканської партії Томас Массі, Ральф Норман і Чіп Рой - проголосували проти його винесення на голосування. Без голосів демократів подальший розгляд проектів був би неможливий.

Комітет з питань регламенту, як правило, складається з лояльних до керівництва людей, які слухняно голосують згідно з партійною лінією при винесенні законопроектів на голосування.

Читайте також: Міністр юстиції пояснив, чому потрібно мобілізувати ув'язнених

Але колишній спікер Палати представників Кевін Маккарті (республіканець, Каліфорнія) включив Массі, Нормана і Роя до складу комітету минулого року, щоб заспокоїти правих прихильників жорсткої лінії, які повстали проти його прагнення взяти владу в свої руки.

Це передало владу в руки демократів, які в переважній більшості підтримують пакет і відчайдушно прагнуть надіслати допомогу Україні.

“Такого партійного переходу в групі не було "за весь час, що я тут", - сказав депутат Ден Кілді, який працює в Конгресі вже більше десяти років. Кілді назвав цей крок "безпрецедентним".

Нагадаємо, Дональд Трамп зробив заяву щодо допомоги Україні. Колишній президент США Дональд Трамп відреагував на публікацію законпроєкта про допомогу Україні в Палаті представників.


 



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK