Компанії

Apple видалила WhatsApp і Threads з AppStore у Китаї

0

Компанія Apple кілька годин тому заявила, що видалила месенджер WhatsApp і додаток Threads (належать Meta) зі свого магазину AppStore у Китаї. Само собою, Apple зробила це не з власної волі, а тому, що так сказав уряд Китаю, посилаючись на міркування національної безпеки.  

Адміністрація кіберпростору Китаю розпорядилася видалити ці програми з китайського магазину, виходячи з міркувань національної безпеки. Ми зобов’язані дотримуватись законів країн, у яких ми працюємо, навіть якщо ми з ними не згодні 

Як повідомляє Reuters, деякі експерти в китайській технологічній галузі заявили, що ситуація може бути пов’язана з новим правилом, прийнятим у серпні минулого року, яке вимагає, щоб усі додатки, доступні в Китаї, реєструвалися в урядовому реєстрі, інакше вони ризикують видалити. Втім, інші програми Meta з китайського AppStore нікуди не поділися. 

Нагадаємо, у США якийсь час тому знову пішли розмови про необхідність повного блокування TikTok, і Палата представників навіть ухвалила потрібний для цього законопроекта.

Comments

Comments are closed.