Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня вже шукає нового спікера

Головне за день:

Сьогодні, 19 квітня, Наталію Гуменюк було звільнено з посади начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Наразі невідомо, хто стане її наступником на цій посаді. Генштаб ЗСУ повідомив, що триває процес відбору відповідного кандидата.

Сама Гуменюк лаконічно відреагувала на своє звільнення у Facebook, написавши: “А сонце все одно сильніше хмар…”.

Звільнення Гуменюк сталося на тлі звинувачень з боку журналістів у тому, що вона “забороняє висвітлювати” воєнні злочини Росії на південному фронті.

Читайте також: Буданов розповів про плани ворога піти у новий наступ

16 квітня на порталі Інституту масової інформації з’явилася заява спільноти журналістів “Рух “Медіа за усвідомлений вибір”, в якій вони закликали звільнити Гуменюк з посади.

У заяві йшлося про те, що Гуменюк “забороняє висвітлювати” воєнні злочини Росії в її зоні відповідальності. Крім того, медійники вимагали допустити їх до районів Херсонщини та сусідніх регіонів, куди їх не допускала Гуменюк.

Найбільш кричущим випадком медійники називали заборону в’їзду до Херсонщини, до підтоплених міст і сіл в день підриву Каховської ГЕС.

17 квітня Гуменюк відповіла на заклики журналістів. Вона відкинула звинувачення медійників та зауважила, що діє у повній відповідності до наказу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦