Заступник сільського голови на Одещині відмазував призовників від служби

Чиновника затримали під час отримання хабаря

На Одещині правоохоронці затримали заступника голови однієї з сільських рад під час отримання неправомірної вигоди за "вирішення" питання непридатності до військової служби місцевого чоловіка призовного віку. За його діяльність загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Співробітники Національної поліції Одеської області виявили, що посадовець вимагав від призовника суму в 4 800 доларів. За ці гроші він пропонував "послуги" з отримання документів про непридатність до армії та відтермінування мобілізації, впливаючи на членів ТЦК та СП й ВЛК.

Зловмисника затримали на місці під час отримання другої частини хабаря в розмірі 800 доларів.

Ми затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, – розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області Роман Яловий.

Зараз розглядається питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного. Також проводиться розслідування для встановлення всіх осіб, причетних до цього злочину.


Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися